Sopraan Karlijn van Baardewijk (1983) begon haar muzikale reis op negenjarige leeftijd bij Jeugdmusicalkoor Applaus, voorheen OpMaat, van Anja Brands. Daar werd haar talent herkend en gevormd, waarna ze toegelaten werd tot het Koninklijk Conservatorium. Daar studeerde ze bij Maria Acda en Sasja Hunnego. Ze behaalde haar Bachelor diploma Zang met onderscheiding voor de veelzijdigheid van haar talent, waarna ze haar Masterstudie begon aan The Dutch National Opera Academy onder leiding van Alexander Oliver. Na twee succesvolle jaren kreeg ze de titel Master of Opera.

Ervaring
Karlijn heeft rollen vertolkt in een verscheidenheid aan opera’s. Zo was ze Lady Billows in Brittens Albert Herring, Berta in Il Barbiere di Siviglia van Rossini, Fiordiligi in Cosí fan Tutte en Vitellia in La Clemenza di Tito, beide van Mozart. Ook zong ze in de grote zaal van het Concertgebouw en brengen haar werkzaamheden als zangeres haar op het podium van theaters, poppodia, kerken en schouwburgen door het hele land.

Ze heeft onder andere gewerkt met Henrik Schaefer, Richard Egarr, Jonathan Berman, Diego Masson, Reinbert de Leeuw, Meinard Kraak, Carolyn Watkinson, Floris Visser, Elsina Jansen en Ira Siff.

Karlijn als soliste
Karlijn zingt graag als soliste bij orkesten, operaproducties en koren, maar werkt ook, als klassiek zangeres, samen met rockbands. Daarnaast is ze, indien gewenst met eigen pianist, beschikbaar als zangeres bij zeer uiteenlopende gelegenheden.

Naast het geven van concerten werkt Karlijn met heel veel plezier als zangdocente vanuit haar zangstudio in Spijkenisse.
 
 
Interesse?   Neem contact op.
 

Karlijn van Baardewijk
mail@karlijnvanbaardewijk.nl
+31 6 55 80 45 85
 
 
Privacyverklaring